▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Waar op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Een e-bike kopen

De aanschaf van een elektrische fiets is een behoorlijke investering. Wij helpen u daarom graag bij het beantwoorden van eventuele vragen. Daarnaast geven we u wat tips om gemakkelijk te ontdekken welke elektrische fiets het meest geschikt is voor uw situatie. U kunt natuurlijk ook langskomen in een van onze fietsenwinkels voor advies op maat en een proefrit.

De beste elektrische fiets

Wat de beste elektrische fiets is, hangt af van de wensen van de fietser zelf. Een elektrische fiets van Cortina is bijvoorbeeld vooral gericht op het vervoeren van veel bagage, waar het design van een Giant elektrische fiets zich meer richt op de recreatieve fietser. Als u recentelijk besloten heeft dat u een elektrische fiets wilt kopen dan vraagt u zich misschien nog af wat de beste plek is voor de motor. Ook dit hangt af van uw wensen. Als u een elektrische fiets met middenmotor koopt dan heeft u een zeer stabiele e-bike, een e-bike met voorwielmotor is vaak gunstiger geprijsd. U kunt bij de kopjes hieronder navigeren naar meer informatie over de beste e-bike voor u. U kunt bij een Profile ‘de Fietsspecialist’ fietsenwinkel ook op diverse merken proefrijden:

 

 

Als u wilt weten welke fietsmerken er te koop zijn dan kunt u de website van de winkel bezoeken. Vaak hebben de fietsenwinkels een damesfiets en een herenfiets staan om te testrijden. Zo kunt u zelf ontdekken wat de beste elektrische fiets is én een fiets kopen die bij uw budget past. Is de prijs van een fiets toch nog wat aan de hoge kant? Kijk dan eens op onze Fiets Lease pagina of zoek naar een tweedehands elektrische fiets. U kunt ook informeren of u uw oude fiets kunt inruilen voor korting op een nieuwe fiets.

Verzekeren van uw elektrische fiets

Een fietsverzekering is er voor alle fietsen; zowel de 'normale' fiets als de elektrische fiets. Ook tweedehands e-bikes kunt u verzekeren tegen diefstal en schade. Daarnaast zijn fietsaccessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren. Onze verzekering is wereldwijd geldig dus ook als u weleens met de fiets op vakantie gaat. Meer weten over verzekeringen voor uw elektrische fiets? Lees dan snel meer op de pagina fiets verzekeren.

De actieradius van uw elektrische fiets

De actieradius van uw elektrische fiets is de afstand die u met een volle accu kunt fietsen. De actieradius wordt o.a. bepaald door de accu, het fietsgedrag van de berijder en de motor. Verder bent u altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden en het wegdek. Meer weten over actieradius voor uw elektrische fiets? Lees dan alles wat u moet weten op onze actieradius pagina.

De motor van uw elektrische fiets

De motor is het hart van uw elektrische fiets. Bij de keuze van een e-bike heeft u keuze uit verschillende technologieën en drie posities van de motor. U kunt kiezen uit een voorwiel-, midden- of achterwielmotor. Iedere motor heeft zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van uw wensen en het gebruik van de fiets bepalen we welke het beste bij u past. Op onze pagina over fietsmotoren komt u meer te weten over de motor van de elektrische fiets.

Snelheid van uw elektrische fiets

Onder optimale omstandigheden kunt u, afhankelijk van het type fiets, 25 tot 45 kilometer per uur halen. Bij een gewone e-bike stopt de ondersteuning standaard bij 24 - 26 km/pu. Bij een speed pedelec bij 45 pm/pu. Bij de meeste e-bikes kunt u ook comfortabel fietsen zonder elektrische trapkrachtondersteuning. U haalt dan ongeveer dezelfde snelheid als op een stadsfiets. Op de pagina de snelheid van e-bikes vindt u meer informatie. 

Gewicht van uw elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn er op gericht u te voorzien in rij- en bestuurgemak. Het frame van de meeste fietsen wordt tegenwoordig gemaakt van lichtgewicht aluminium. Het gewicht van een elektrische fiets ligt gemiddeld 5 kg hoger van een standaard fiets. Dit verschil is voornamelijk te verklaren door de toegevoegde accu en de motor. Meer weten? Bekijk dan onze pagina over het gewicht van e-bikes