▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Wintercheck bij de fietsspecialist!

Laat uw fiets deskundig controleren en ga veilig op weg!

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat uw fiets wel wat extra aandacht kan gebruiken. In deze koude maanden zorgt strooizout  ervoor dat uw fiets vatbaarder is voor roest en corrosie en dat is wat u natuurlijk wilt voorkomen. Breng daarom uw fiets naar Profile de Fietsspecialist voor een wintercheck. Wij zullen uw fiets nakijken op de volgende punten:

  • Fietsverlichting
  • Fietsbanden
  • Remmen
  • Ketting
  • Versnellingen.

Na de check krijgt u direct advies voor een eventuele reparatie of verbetering om ook in de winter veilig en vertrouwd te kunnen fietsen. Eventueel kunnen we u ook adviseren over onze winterbanden.

Waarom winterbanden?

Rijdt een auto op een spiegelgladde straat dan verliest hij grip. Goede winterbanden kunnen dit voorkomen. Rijdt een fiets op een spiegelgladde straat dan raakt de fietser vaak uit balans en valt. Daarom zijn er nu ook winterbanden voor de fiets. Met deze fietsbanden voelt meer grip in de sneeuw of op andere gladde oppervlakken. Wanneer u remt, duurt het langer voordat u zult gaan schuiven. De fiets glijdt dan niet ongecontroleerd weg.

Ook kan je zelf al veel doen...

Een goede tip voor mensen die niet willen investeren in speciale winterbanden is om de banden wat leger te laten lopen. Een zachtere band helpt al zeer goed om meer grip op het wegdek te krijgen. Rem rustig en tijdig voor een bocht en zet het zadel iets lager om sneller bij de grond te kunnen wanneer je dreigt te vallen.

Handige wintertips voor jouw elektrische fiets...

    Wilt u een wintercheck voor uw fiets? Ga dan naar een Profile winkel bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.