▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Fietsverlichting

Fietsverlichting

Fietsverlichting is er in vele soorten en maten. Zo zijn er lichten om te zien, maar ook om juist gezien te worden. U bent bij wet verplicht om goed werkende verlichting te voeren op uw fiets. Zowel voor als achter dient u zichtbaar te zijn voor anderen. Daarnaast zijn er ook boetes voor geen trapper-/wielreflectie of ondeugdelijke rode retroreflectoren. Zorg er dus voor dat u altijd veilig en voorbereid op pad gaat met de juiste set fietslampen.

Filteren

Artikelen 1 tot 48 van 139 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Filteren

Artikelen 1 tot 48 van 139 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Soorten fietsverlichting

De meeste fietsverlichting is voorzien van LED-lampen. Dit is niet alleen zuinig, maar gaat ook nog eens lang mee. Een LED-lamp is het duurzame alternatief van de ouderwetse gloeilamp en perfect voor goede verlichting op straat. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor halogeen lampen en Xenon verlichting.

Doel van uw verlichting op de fiets

er zijn twee soorten verlichting. De eerste is om te zien en de tweede is verlichting om gezien te worden. Beide zijn verplicht op een fiets die in het donker rijdt op de openbare weg. Fietst u voornamelijk door de stad, waar veel verlichting aanwezig is, dan volstaat een simpele lamp om goed op te vallen voor het overige verkeer. Rijdt u voornamelijk op slecht verlichte en donkere (afgelegen) paden, dan kunt u beter een lamp aanschaffen die ook uw omgeving iets meer verlicht. Deze sets zijn vaak voorzien van een accu en hebben een hogere lichtopbrengst dan de gemiddelde lamp.

Aandrijving van uw fietsverlichting

U heeft keuze uit diverse soorten stroomvoorzieningen van uw fietslampen.

Dynamo

De dynamo zit aan de voorvork, het frame of soms het achterwiel en drukt een wieltje tegen het wiel. Dit wekt stroom op en voorziet de lampen.

Naafdynamo

De naafdynamo werkt vrijwel hetzelfde, maar is in de as van het voorwiel gemonteerd.

Batterijverlichting

Verder heeft u nog keuze uit een batterijverlichting. Deze wordt, zoals u wel kunt raden, gevoed door batterijen.

USB oplaadbaar

Als laatste en moderne optie kunt u nog kiezen voor de verlichting die op te laden is middels een USB-aansluiting. Ook deze is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Bekijk dus goed in welke omstandigheden en situaties u rijdt en kies de lamp die daar het beste bij aansluit. Houdt daarnaast altijd rekening met de wetten en regels rondom fietslampen om te voorkomen dat u een bekeuring op de mat zult vinden.